Bring Back The Summer


Spojené Arabské Emiráty vol. 2



Spomínate si na letné dni atakujúce štyridsiatky? Tak to si predstavte ako o polnoci vykročíte z klimatizovanej letiskovej haly a ksicht Vám rozfláka 38°C :D Teplota, ktorá je u nás nazývaná trópmi a zažijeme ju len párkrát v roku počas dňa, je v emirátoch bežná letná noc. Ešte horšie sú však rozdiely medzi klimatizovaným interiérom a exteriérom s nedýchateľným vzduchom. Keby sa tam tie bacily neuvarili, asi by som bola chorá každý druhý týždeň :D Ale nebojte. Zvyknete si na to v momente, keď sa hodíte do azurového mora.



Z letiska sme sa vybrali priamo do rezortu. Asi hodinová cesta krajinou, ktorá sa vymyká zo všetkého čo bežne poznáme, stojí za to aby ste cestou nezaspali. A poznáte tie cesty Slovenskom mimo diaľnice? Srna sem, diviak tam a skôr či neskôr Vám niečo aj tak vbehne pod kolesá? :D Tak v emirátoch si dajte pozor na ťavy :D Nežartujem. Pri výjazde z kruhového objazdu náš mikrobus zaflekoval pred párikom divo žijúcich tiav. Všetci sme zhýkli a v kabelkách začali šmátrať po fotoaparátoch. Na to sa nás šofér opýtal :„Je to prvý krát čo ste v emirátoch?“ :D Proste normálka.



V emirátoch si len tak nesadnete do krčmičky a neosviežite sa pivkom. Obľúbený letný miešaný drink dostanete len v rezorte a to tiež len keď nie je Ramadán. Preto si na apartmáne vybaľujem tri lahvinky vína, ktoré som si kúpila po prílete v duty free shope na letisku. Noc po prílete končím na teraske za cvrlikania cikád a šušťania gekonov vo vyschnutých kríkoch. Ešte nevychladená fľaša vínka sa v tej horúčave popíjala ťažšie. Dúfam, že druhý večer vínko osvieži viac :D



Až nasledujúci deň ráno zistíte, že existuje teplota tak nepredstaviteľne vysoká a vzduch tak suchý až to budete musieť chvíľku rozdýchavať. Po minúte chôdze k šumiacému moru sa musíte napiť vody a z úplne mokrého tela zhodiť kimonko :D V tomto prípade blúzku a kraťasky od Tally Weijl. Piesok je ako uhlíky, takže žabky alebo sandálky aké mám v dnešnom článku od CCC shoes & bags sú povinné.

 


Pred Vami sa rozutekajú kraby a zaryjú sa do mokrého piesku. Ten je už chladnejší. Chlad na nohách sa mieša s návalmi tepla z horúcej morskej vody na plytčine. Za chladnejším morom si musíte trochu zaplávať. A vyhábajte sa medúzam :D Je to krásna, blankytne modrá ale pálivá spoločnosť v mori. Na ich popálenie pomáha limetková šťava, po ktorú si okamžite zbehnite k sexi opálenému plavčíkovi ;) To sa oplááá :D

Vaša plážová


Lau Ren


Share this:

, , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov: