Summer Days In Lisabon


Heeej! Akurát keď sa nadobro lúčim s milovaným Lisabonom a už Vás ním na mojom blogu o móde bombardujem naposledy, ostáva mi len pár dní aby som sa prichystala na víkend, ktorý je rok čo rok najväčším hudobným zážitkom roka. Festival Pohoda nám klope na dvere a už najbližší Štvrtok sa tam všetci stretneme. Snáď Vám tu ešte stihnem pridať Prahu ;) Veď sa nechajte prekvapiť už v Stredu. Teraz Vás už nechám kochať sa ulicami portugalského veľkomesta za doprovodu mojích nekonečných tipov na ubytko alebo jedlo. Mňamiky mňam!


AirBnb sme pre tentokrát vymenili za Booking – portál, kde sa to takisto hemží ponukami „domácich“ prenajímačov, ktorí Vás chcú ubytovať vo svojom apartmáne presne tak, aby ste z toho mali pocit že ste domáci. V Portugal Ways Bairro Alto Apartments tomu nebolo inak. S vlastnou terasou, tromi spálňami a dvomi kúpelňami sme mali naozaj pocit, že pre tieto dni nám Lisabon patrí celý celučičký. A prečo? Lebo all inclusive Vás už nebaví a chcete si pripraviť špagety vo vlastnej kuchyni a pomlsať si na nich na terase s výhľadom na mesto s pohárikom Sangrie v ruke.



Keď Vás romantika výhľadu na Lisabon neopúšťa ani o druhej v noci, vtedy viete, že ste si vybrali dobre. Sangria sa minie a Vy sa poberiete do hajan. Ráno sa raňajkami vôbec nezaťažujete. To len počas prechádzania okolo niektorej z kaviarni Vám do rúk pristane sladučký Pastéis de Nata a espresso. Chcete sa predsa čo najskôr dostať do centra diania. Niečo pekné si kúpiť a ešte viac krásnejšieho uvidieť. Vtedy sa Vám offline mapy hodia ako nikdy predtým. V uličkách Lisabonu sa totiž nestratí len Bear Grylls :D


Na obed si určite dobijete baterky v L-Bistro. Chalanom tu určite zachutí niektorý z burgrov a za nás dámy vyberám z ponuky Dishes a to konkrétne Nasigoreng s údeným lososom. Veľmi príjemný personál, ktorý sa po každodennej návšteve zmenil na našich kamarátov mi bude chýbať azda ešte viac ako ich delikatesy. Preto sa netrápte hľadaním a po pristáti v Lisabone zamierte priamo tam. Po obede si Vašu pozornosť získa opäť mesto. Po zotmení žezlo preberú nasvietené a hlučné bary a diskotéky. Tie už nemusia byť pre každého a tak sa buď pridáte a pretancujete noc alebo sa poberiete na svoju vlastnú terasu kde zábava taktiež nekončí ;)



V posledný deň nášho výletu so @slovak_novak sa počet obyvateľov strojnásobil. Začal sa každoročný sardínkový festival. Pre turistov je to veľké lákadlo a pre miestnych živobytie. Takže ak akurát vychytáte tento júnový dátum, treba sa nechať omámiť vôňou a dať si rybku s pivkom. Ja už ale odlietam a teším sa, ako sa znásobí počet obyvateľov Trenčína. Už vo Štvrtok sa uvidíme na Pohoda Festival 2018 odkiaľ Vám budem prinášať festivalové looky aj pohľady priamo z útrob festivalu prostredníctvom instagramu @lauismyname


Vaša Lisabonka



Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov:

  1. Wow, tak tá modrá ulička na začiatku je nádherná. :) Veľmi sa mi páči outfit, toto je presne niečo, čo by som sama zvolila!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť