Budapest Travel

Jó napot kívánok...sprevádzať Vás bude Lau Ren



V živote sa začínam riadiť heslom: Dobrý road trip nie je zlý. Dnes Vám môžem potvrdiť, že ten do Budapešti je jeden z najlepších. Pár kilometrov od hraníc Slovenska sme z každej strany obklopení krásnou architektúrou, multikultúrnym životným štýlom a nadštandardnými službami. A dnešným článkom „takmer“ uzatváram líniu článkov z hlavných alebo v blízkosti ležiacich historických centier našich susedov. Po Prahe, Viedni a Krakove sa dnes spolu so mnou vydáte do Budapešti. To mi dáva šancu na ďalšiu súťaž o náušnice, ktoré mám na sebe. Tak potešte ma komentárom s odpoveďou na otázku: Ktoré veľkomesto Vás očarilo najviac a prečo?




Ak ste módna fanatička a chcete sa inšpirovať módou veľkomesta, do Pešti Vás čaká zbytočná cesta. Ľudia zväčša, ako by som to mierne označila, neodhadli mieru alebo sú oblečení nevhodne. Takých 20 rokov dozadu na párty kde hrala Lambada alebo DJ BOBO to možno bolo cool, ale dnes je štýlove odievanie sa v Maďarsku skôr dovozovým artiklom v podobe zahraničných turistov.


To sa však netýka mužov. Toľko potenciálnych otcov mojich detí som na jednom mieste ešte nevidela. Avšak to Vám bude zrejme tiež prd platné, pretože Budapešť sa stáva jednou z Gay Friendly metropol sveta. A tak sa nám ostáva len zamyslieť, či pieseň, ktorú spieva George Ezra - Budapest bola venovaná žene :D



Po pár dňoch v tomto veľkomeste som tiež zistila, že obzeraním historických pamiatok tam ľudia čas nestrácajú. Prvoradá je zábava. A tú je v Budapešti možné zažiť na milión spôsobov. Plavba po Dunaji, jazda na Ruskom kolese Budapest Eye, tisícky barov, koncerty, Park Festival počas celého leta a kopa street food festivalov je len zlomok toho dobrého čo sa dá stihnúť.



Ale aj niektoré zo zlých nápadov sa Vám vedia ponúknuť samé. Napríklad len v Budapešti som videla v obrovskom obchoďáku pofiderné tetovacie štúdio a to priamo oproti fastfoodu, centrum je preplnené soláriami a to aj takými, ktoré sú otvorené non-stop, na cestu z jedného baru do druhého môžete využiť jednu z množstva limuzín a potom sa za jazdy vystrkovať zo strešného okna a neznesiteľne jačať alebo si z ulice odniesť suvenír v podobe ženy v nie dosť vyhovujúcom hygienickom stave :D



Do Pešti choďte a určite na dlhší čas než som tam bola ja (odporúčam minimálne 3 celé dni) ale koruniek si so sebou treba vziať naozaj veľa. Aspoň 100 000. Ale nie Eur :D V Maďarsku sa 100tisíc forintov rovná zhruba 300€. Mimochodom, minulotýždňovú súťaž vyhráva NICOLETTE LEAR, ktorej darček by určite potešil všetky z nás :) Tiež Vám všetkým ďakujem za povzbudivé komentáre. Ste dôvodom, prečo ma stále baví blogovať ;)



Súťažná otázka na tento týždeň znie: Ktoré veľkomesto Vás očarilo najviac a prečo?
  • Hráte o náušnice z dnešného článku
  • Výsledok sa dozviete najneskôr o týždeň
  • Výhru Vám pošlem osobne v rámci celej SR a ČR

Vaša magyar lány


Lau Ren


Share this:

, , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

17 komentárov:

  1. Veľkomestá ma príliš nelákajú, no najkrajší mi prišiel zrejme Rím. Čo sa menších miest týka, tak srdcovkou je Salzburg =) IVKA S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite život vo veľkomeste nie je zrovna najkľudnejší... :) Salzburg by som veľmi rada navštívila! :)

      Odstrániť
  2. Nádherné fotky!! <3 Do Budapešti by som sa asi mala niekedy už vydať, pretože začínam mať dojem, že tam bol snáď každý okrem mňa :D Pred nejakou dobou (resp. pár rokmi) som mala také "moje favorites" a boli to Paríž, Berlín, Atlanta a Bratislava? Či Viedeň? Už ani neviem :D Teraz to nejak neriešim, ale veľmi ma očaril napríklad Krakow, kde sme boli s priateľom minulú jeseň. Nádherné mesto plné úžasnej atmosféry <3

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! ♥ :)
      Krakow je krásny! :) a Budapešť vážne odporúčam :)

      Odstrániť
  3. Samozrejme ":)" kvôli Postu! A k odpovedi..určite je to u mňa Dublin. Neskutočné čaro má toto mesto. Ľudia, kultúra a pre mňa ako muzikanta hlavne pouliční hudobníci..Určite sa tam zase raz vrátim. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to by som mala navštíviť aj Dublin! Znie to super :)

      Odstrániť
  4. Veľmi ma láka Mexico city!❤

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pristane ti to :) tá bunda je geniálna! inak veľmi ma pobavila časť o maďarských mužoch :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super outfit :) som rád, že si si Budapešť užila, a že sa ti tam páčilo, ale stále si neodpovedala, či aj po tom, ako si bola chvíľu v Budapešti ti neučarovala viac ako Praha, ktorá je zrejme tvoja srdcovka :) Čo všetko si stihla vidieť v Budapešti? Trošku mi to prišlo stručné :( v tomto smere, ale inak opäť sa to aj tak dobre čítalo :) No neprecestoval som toho až tak veľa, ale z toho, čo som videl tak asi Moskva, nie len ako mesto, kde človek sa najrpv prechádza po krásnom Červenom námestí, kde vidí Chrám Vasilijva Balženého s jeho farebnými kupolami, ako zmrzlina, steny Kremľa a a mnoho ďalšieho, a potom prejde pár zastávok metra a ocitne sa na klasickom socialistickom sídlisku s pocitom, že je na Slovenku :D. No, ale aj ľudia multikultúra, kde som fakt videl všetko, ale na čo si najlepšie a najviac spomínam, čo som v tom čas u nás nevidel chodiacich ľudí v "latexových" veciach :D .... Ale asi môj najlepší zážitok bol, keď som sa postavil do davu, k postarším dámam s baretkami na hlavách a pánov, ktorí držali sovietsku vlajku spievajúc si internacionálu, tak som sa zborovo k ním pridal tváriac sa, že poznám text ako správny súdruh... Niekde možno mám aj fotku s nimi ... :D PS: Človek sa niekedy v Moskve lepšie dohovorí po Slovensky ako po Anglicky najmä na trhoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :)
      Budapešte nie je dosť :) Ešte dnes pridám ďalšiu Budapešť a ešte ďalšie články mám v zálohe, je natoľko inšpiratívna, že si môžem založiť ďalší blog s názvom laureninbudapest.com :D
      Pravdu povediac Praha ostáva pre mňa srdcovkou... Je ťažké tieto mestá porovnávať, ale v Prahe sa cítim ako doma. Možno aj práve kvoli ľuďom a celkovo strávenému času. :) V Moskve som iba prestupovala, čiže som strávila čas len na letisku, ale tiež ma láka ju navštíviť.
      Haha, takže sladký domov :D Dobrý zmot teda, pán súdruh! :D Rada by som si tú fotku pozrela :D

      Odstrániť
    2. Tak to sa teším na ďalšie články :) a príspevky :) No tak v "Praze je blaze" škoda že som tam bol len raz :( No treba skúsiť aj Moskvu ja som tam išiel vlakom, a cesta vlakom z KE trvá asi 36 hodín a má to svoje čaro :)

      Odstrániť
  7. Ďakujem krásne 😍 kvôli skuskovemu teraz ani nežijem poriadne. Dnes mi prišiel balíček , ktorý som vôbec nečakala . Ďakujem ďakujem 😍😍😍.

    V Európe u mňa Budapešť určite dominuje napriek tomu že neviem ani ceknúť Maďarsky aj tak to mesto milujem :). A outfit je ako vždy top tá bunda a boty :33

    OdpovedaťOdstrániť