Through Brooklyn Bridge



...or why it feels so good to cancel plans in New York in Tally Weijl all red outfit.






Začína sa to vždy rovnako. Letenka a pas vo vačku, ubytovanie objednané a hlavu sme poslali na dovolenku do cieľovej destinácie už týždeň vopred :D Veď kto by si svoj vytúžený výlet nenaplánoval do posledného detailu? Ja Vám to beriem, sama plánujem no keď nevýjdu, nevyšilujem. Receptom na úspech je plánovať reálne. A o tom ako som po zobudení sa v New York City hodila plány za hlavu sa dočítate v mojom novom článku. Pripravení na ďalšie tipy na výlet v New Yorku?



Prvým bodom je uvedomenie si, že pohyb v rámci svetovej metropoly akým New York bezpochyby je, nie je vychádzka v papučkách a župane do potravín u Vás doma v Poltári :D Peší pohyb týmto mestom je určite romantický, no je celkom deprimujúce vidieť mrakodrap (blízko ktorého bývate) a povedať si: „Už ho predsa vidím, cesta mi nebude trvať viac než 20minút,“ no kým dôjdete na ubytovanie musíte sa na pol ceste utáboriť a prenocovať :D Vyčleňte si korunky na Yellow Cab taxi alebo sa vybavte trpezlivosťou v metre.



Náhodou, metro z Manhattanu má dva smery označené ako Up Town alebo Down Town a ak máte šťastie na pani za okienkom, pomôže Vám kupiť Metro Card, ktorú si nabijete ľubovoľnou sumou. Potom sa už len stačí rozhodnúť či chcete ísť hore mestom/dole mestom a prejsť kartou strojčekom, ktorý Vám pípnutím stiahne 2,75$ za jednu cestu ;) A porovnanie? Pár zastávok metrom je v podaní taxíka asi 20minútová okružná jazda za 40$ aj so sprepitným cca 10%. Za služby sa tringeltu nevyhnete, miestni s tým počítajú a ak zabudnete, zdvorilo si ich vypýtajú.




Bod číslo dva je rozloženie času. Ja obľubujem rozdelenie na čas doobedu a čas poobede. Za každú jednu túto časť dňa by ste mali stihnúť jednu destináciu v rámci mesta. A keďže sa Amerika ťažko plánuje štýlom ráno chcem byť v Los Angeles a po obede v New Yorku, plánujte si dve blízko seba ležiace miesta. Mojím dnešným cieľom bol Brooklyn Bridge. Epický most, ktorý spája centrum obchodu Manhattan s najľudnatejšou štvrťou New Yorku, Brooklynom. A keďže som doobedie prespala, môj dnešný blog o móde je sprevádzaný západom slnka za Sochou Slobody. V ideálnom svete by práve cesta loďou k soche mohla byť mojím doobedným sústom.
 




Večer si zvyčajne užijete v okolí svojho ubytka. A keďže bývame 10 minút chôdze od Times Square, ideme to omrknúť práve tam s tým, že sa napapáme cestovín v Talianskej reštaurácii Tony's Di Napoli a dáme si drink v P.J. Carney’s Pub :) Ideálnym medzipristátím je China Town. Tento malý útek z New Yorku niekam do Shanghaja vrelo odporúčam ako na dobrú čínu tak aj na nákup finančne nenáročných darčekov ;)




Tretí bod je môj najobľúbenejší a zároveň je pointou dnešného New York travel guide článku. Mať plány je pekné ale úplne najviac je keď Vás vysadí taxík na stred ulice a Vy začnete nasávať atmosféru. Keď sa necháte obchádzať davom ľudí, keď sa necháte zlákať do každého dizajnového obchodíku. Keď nestojíte s foťákom v ruke pred Flatiron Building ale prechádzate okolo akoby nič. Tak sa s kľudom nechajte zahaliť pouličnou parou z kanála, ošpliechať školským autobusom, ktorý nabehol na dieru v ceste či bojujte s vetrom a zimou pri prechádzke Brooklynskym Mostom lebo aj tak stihnete len to, čo Vám New York dovolí :D




A čo by to bol za módny blog, keby štvrtým bodom nebolo: dobre vyzerať. Sama som si myslela, že idem na návštevu mesta kde budem šedým priemerom. Kde záplava blogeriek, modeliek a vlogerov bude vytvárať až neautentický obraz mesta na každom rohu. Prekvapením boli milióny ľudí v čiernych bundách po kotníky chodiacich okolo niečoho nafúknutého, červeného. A tým červeným som bola ja :D Neverili by ste, že aj v takom meste to viete rozbaliť len výraznou farbou. Postarala sa o to Puffer Jacket bundička a červené nohavice s opaskom z Tally Weijl. Garde im robili pohodlné tenisky na vysokánskej platforme v ktorých sa mestom chodí ako po obláčikoch a ľadvinka s hadím vzorom, ktorá sa po novom nosí ako crossbody kabelka tiež z Tally Weijl.



Tvoja sprievodkyňa Brooklynom bro’!


Lau Ren ♥

Share this:

, , , , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov: