WOW Hungary - WOW Budapest


Ahojte deťúrence! Hlásim sa Vám od našich južných susedov. Z krajiny melónov, dobrého vínka a červenej papriky, konkrétne z jej hlavného mesta Budapešť. Určite sa sem mnohí z Vás vyberú na vianočné trhy, ktoré patria medzi najkrajšie v Európe. No obkuskávanie čípeš klobásky alebo langoša v obklopení nádherných budov nie je všetko čo Vám bude chcieť Budapešť ponúknuť. Čo si vziať so sebou a kam zájsť a nepoblúdiť? Na to je tu dnešný Budapest Travel Guide by Lau Ren ;) Tak sa nechajte sprevádzať – začíname na Hősök tere.



Na jednom z najvýznamnejších budapeštianskych námestí som sa dnes ocitla v ružovom úpletovom komplete a cross-body kabelkou od @cribs_collection a mojím dnešným cieľom bude predrať sa cez mesto plné kultúry, ktorá na Vás vybafne spoza každého rohu, cez nástrahy značkových obchodov a nóbl reštaurácii až do nočných ulíc Budapešti, a to za zábavou. Spoza polkruhovej kolonády monumentu Hősök tere Vás to bude ťahať dvoma smermi. Oba sú správne, nakoľko z námestia sa vyberieme na prechádzku mestským parkom Városliget. Ten medzi stromami schováva hotový instagramový klenot :D Vajdahunyad Castle je nádherný, no fejkový hrad postavený len v minulom storočí. Hneď vedľa sú však termálne kúpele Széchenyi Thermal Bath. Tie sú pravé a je to určite miesto na ktorom sa oplatí chudnúť do plaviek aj uprostred decembra :D




Po tom ako sme si užili rozprávku prakticky v srdci hlučného veľkomesta, je čas na trochu undergroundu - poberieme sa do metra :D To budapeštianske má nové aj staré linky avšak každá z nich má niečo do seba. Cieľ našej potulky bude čo najbližšie k Váci utca. Lebo dnes budeme nakupovať štýlovo a nie v nejakej klimatizovanej škatuli s preplneným parkoviskom a s 500 000 obchodmi :D Asi najhlavnejšia obchodná ulica v Budapesti Vám ponúka do bodky všetko čo budete potrebovať na seba na dnešnú večernú párty či potešia pod vianočným stromčekom tých, ktorí Vás čakajú doma. Nakúpite tu v predajniach svetových značiek zasadených do nádhernej architektúry historickej Budapešti. 



Pešo hravo zájdete na Kazinczy utca. Ktoré by podľa mňa malo byť prehlásené za epicentum života v Budapešti. Lebo práve tam sa snúbi dobré jedlo a drinky s hudbou a zábavou, ktorú tam môžete zažiť každý večer. Zásluhou toho je slovné spojenie Ruin Pub. Je to označenie baru, ktorý vznikol doslova v zrúcanine budovy. Presne takým je Szimpla Kert, najlepší a najnavštevovanejší podnik v Budapešti. (prijímajú platby kartou a sprepitné zadávate v percentách na obrazovke terminálu) Alternatívou je Dürer kert, ktorý je na mieste kde sme dnešnú cestu začali. Najesť sa choďte do streetfoodov Karaván hneď vedľa Szimply alebo do Mazel Tov, košér židovskej reštaurácie kde istotne ochutnáte niečo nové ;) Užite si noc v židovskej štvrti kde to naozaj žije.



Rána v Budapešti taktiež stoja za to. Deň najlepšie odštartujete raňajkami nie u Tiffanyho ale u Hildy. HILDA Budapest je miestom nezabudnuteľných chutí v epickom priestore. Do detailu prepracovaný dizajn tohto podniku dokázali prekonať hudbou do ktorej z klietky nad Vašou hlavou štebotajú kanáriky :) Dobrú chuť. Či už si Budapešť užijete len na otočku alebo tam strávite zopár dní, len týchto zopár miest z tisícok, ktoré stojí zato navštíviť Vám do Vášho cestovateľského srdiečka vyryjú nápis B-U-D-A-P-E-S-T ;)


S láskou k Budapešti,


Lau Ren


Share this:

, , , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov: