Coated Streets Of New York City




...alebo ako som na Vianoce dostala letenku, sadla do lietadla a uletela si do veľkého jablka v topánkach od CCC a s kabelkou od @cribs_collection :) Čo poviete na užitočné tipy?




Na cestu si vyhraďte jeden deň, tak aby ste zvládli prestup v niektorom z európskych miest odkiaľ lietajú naozajstné lietadlá :D Ja prestupujem v Paríži. Precestovať „celý“ deň pre Vás nebude problém, pretože po pristání na letisku JFK v New Yorku si ručičky hodiniek prehodíte o 6 hodín späť ;)




Hotel/hostel/privát kam počas návštevy tohto mesta chodievate doslova len prespať si vyberajte podľa blízkosti k centru. Centrom rozumejte Central Park (viac o tom ako to vyzerá v raji uprostred veľkomesta už v najbližších článkoch) konkrétne jeho južnú časť. Tip za fajn cenu na bývaníčko na Manhattane? Za tú nízku si vyberte Hotel Hudson New York pre nadštandard je tu pre Vás Mondrian Park Avenue.



Zaplaťte si aby ste boli v centre diania. Vráti sa Vám to niekoľkonásobne na čase ušetrenom zbytočným cestovaním z New Jersey či Brooklynu ;) Takmer pod oknami máte zeleň parku, luxus obchodov, žiaru divadiel na Broadway a výšku budov akými je Empire State Building. Ďalšia rada? Keep walking, lebo toto mesto z hotelovej izby neobjavíte :D




Zbytočne si toho veľa neplánujte, lebo NYC Vás po vykročení z hotela samo vcucne :D Povodí po najrôznejších zákutiach a napumpuje zážitkami. Od New Yorku ale nečakajte nekončiace párty a slobodu robiť si čo chcete. Lacnejšia večera pre dvoch = 50 dollar$, posedenie pri dvoch pivkách rovnako = 50 dollar$. Piť tvrdé sa tam moc nenosí. Za popíjanie pred barom idete rovno na noc do chládku :D




Ja som bola len na skok ale aj napriek tomu si pre Vás chystám ďalšie dva články z NYC. Vy si na výlet vyčleňte minimálne 5 dní v meste ;) Áno, New York Vás pustí aj do múzea, pozrieť si sochu slobody či zabaviť sa na koncerte alebo zápase v Madison Square Garden ale ja radím užívať si mesto, ulice a ľudí plnými dúškami. 




Dať si pri stánku hot-dog a okvackať si blúzku horčicou či polievať si každé ráno lievance javorovým sirupom v raňajkárni Morning Star, zviesť sa Yellow Cab taxíkom a pokecať s taxikárom o jeho americkom sne či zahádzať si frisbee s kamarátmi alebo nakŕmiť veveričky v Central Parku.



New York Vám dovolí odísť späť domov, no nenechá Vás ani deň bez pomyslenia na jeho atmosféru. Je návykový a má rád Vašu peňaženku. Odkedy som odtiaľ odišla, je v mojej hlave ako taký otravný spolubývajúci na intráku, ktorý stále žobre nejaké drobné, no je s ním tak super, že mu ich bez okolkov dáte aj so sprepitným :D 




Viac užitočných informácii pred cestou do New Yorku nájdete tu:





Vaša NúYorčanka


Lau Ren


Share this:

, , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov: