Kraków, czekolady Wawel i krówky


V posledných dňoch Európu sužuje úkaz, ktorý pred tým poznali azda len šikmáči v Pekingu a obyvatelia iných priemyselne zdevastovaných miest. My na Slovensku si vieme vyrobiť tak maximálne toaletný papier a práve preto tento úkaz postihol aj Ružomberok. Avšak, pozornosť svetových médií si získalo Poľsko. A to nie kvôli plneniu päťročnice miestnych závodov ale kvôli poliakom ktorí si kúria v piecke plastovými fľašami a iným bordelom. Kde sa vzal tu sa vzal, SMOG z komínov vystúpal :D



Ale ono si na to zvyknete ako na zhnitú kapustu. Chvíľu vo vzduchu cítiť horiacu PET fľašu či pneumatiku, možno postrehnete aj zhoršenú viditeľnosť a možno sa po návrate budete musieť hodiť do práčky aby ste sa zbavili prachu zo sadzí. Ale keď si užívate voľno v Krakove, je Vám to úplne šumafuk ;) Dnes som si pre Vás pripravila post zo zámku Wawel a kebyže si v jednom z krakovských butikov nekúpim nové boty, bolo by to tu znovu o tých mojich najobľúbenejších. Teraz sa učím chodiť v týchto – kozačky nad kolená.
   


A aby ste sa v Krakove necítili ako gadžo v meste, dám nejaký ten tip kade sa potúlať. Všetky cesty vedú na Rynek Główny nad ktorým sa týči verejnosti prístupný zámok všetkých panovníkov, Wawel. Po tomto zámku je pomenovaná aj firma, ktorá robí perfektné čokolády a hlavne tradičné krówky. Na Rynku majú podnikovú predajňu, tak zbehnite pomlsať. Povinnosťou je aj židovské ghetto Kazimierz a keď budete mať málo, tak neďaleko je Osvienčim. A milé je aj prejsť sa po stopách Liama Neesona z filmu Schindlerov Zoznam.


Dnes som si obliekla taký akýsi military kabát s nášivkami. Tým som, ako ste si mohli všimnúť, maximálne prepadla :D Pod ním som mala svetrík, ktorý tu určite ešte ukážem v plnej paráde, ale dôraz som dnes dala na sieťkovanú blúzku s vyšitými kvietkami. Kožené rukavice, červený choker a kozačky. Tie sú teraz moje najobľúbenejšie. Sukňu už mám dlhšie ale sama o sebe je krátka :D a pod ňou silonky. A osobitnú pozornosť si zaslúži vybíjaná kabelka, ktorá je v rámci môjho outfitu čerešničkou na torte.


Do zobaczenia w Polsce!


Vaša Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , ,

CONVERSATION

4 komentárov: