A taste of Vienna ☕️


Viedeň je slovo, ktoré keď zadáte do compu, Google Vám poradí, aby ste sa dostavili na Stephansplatz. Bijúce srdce tejto európskej metropoly, kde sa takmer nedá pohnúť, dá sa všeličo vidieť, dobre najesť-napiť, kúpiť lujvitonku a hlavne...odísť. Stephansplatz je plné drahých obchodov, chudobných turistov, slabých výhľadov na nie až tak peknú architektúru. Keby som medzi letmi mala pár hodín na prestup a dostala by som sa len na tento pľac, bolo by to pre mňa sklamanie. Prečítajte si celý článok a od sklamania budete uchránení ;)



Pre niekoho je Viedeň pozvanie na drahú večeru, kúpenie ešte drahšieho darčeka, noc plná drinkov a hotel v centre. Každý kto hľadá tento druh zábavy, je po polhodinovej ceste od bratislavy na juhozápad na správnom mieste. Ja som si ale prepych Viedne užila inakšie. Na Stephanplatzi sa určite nezdržujte dlho. Určite sa odtiaľ vyberte a to kľudne pešo na MariahilferStraße ako Vám poradili Cuky a Luky, ale nedorazte tam. Dojdite len po Burggarten, sadnite si s pivkom do trávy a užívajte si :) Je to krásny park v centre, kde sa toho určite deje viac ako v obchode guči. Nadviažte konverzáciu a zahrajete si ultimate frisbee, precvičíte jógu alebo si oddýchnete pri dobrej hudbe z bluetooth repráčika...koľko ľudí, toľko chutí :D



Ak sa odtiaľ budete vedieť odtrhnúť, mrknite aj na Maria-Theresien-Platz, HeldenPlatz alebo na ďalšiu krásnu záhradu – Volksgarten. Sama som netušila, že budem niekoľko hodín len tak relaxovať v tráve. Vedieť to, obliekla by som si niečo jednoduchšie. Ale na mojom výletiku som myslela aj na Vás a tak ma tu dnes máte v elegantných flare nohaviciach s vysokým pásom, ktoré si rady oblečiete na prechádzku veľkomestom aby ste zapadli a rovnako na všedný školský deň aby ste zaujali ;) Top mi tvorí azda tá najkrajšia kombinácia farieb aká je u blúzok možná. Tento odtieň modrej sa priam miluje s bielou. Konkrétne s bielym úpletovým lemom zakončujúcim moju blúzku z LULU'S Boutique. Spolu so zlatými aplikáciami na nohaviciach, vlasmi v copánku a s výrazom “nad vecou” budete tá pravá Viennese Girl.




A to by nebola Lau Ren, keby to nepodčiarkla nejakou ozdobou. Ďalšia vecička z kategórie bižutérie, ktorá u Vás nesmie chýbať je Choker. To je tá rozťahovacia sranda pripomínajúca obojok, ktorú Vaše mamky kupovali v Juhoslávii. Teraz to ale nejaká modelečka vytiahla po 20tich rokoch zo šperkovnice a je to horúcim trendom. Samozrejme, k dostaniu sú už oveľa premakanejšie modely ako mám napríklad ja, so srdiečkom :) 


Som veľmi rada, že vďaka Vášmu záujmu sledovať ma a čítať moje story z ciest som mohla pripraviť ďalší článok z kategórie Špeciál. Tieto špeciály sú vždy zo zahraničia, konkrétne z turisticky najviac navštevovaných miest. Odkiaľ by ste chceli aby som Vám napísala nabudúce? ;)


Vaša viedenská ...nie káva ale...


Lau Ren



Share this:

CONVERSATION

5 komentárov:

  1. Milujem Viedeň a jej atmosféru, architektúru, ľudí, všetko!:) Veľmi rada tam chodím:) A blúzka je nádherná!


    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wau ten top je uplne nadherny a velmi ti pristane..paci sa mi ako si ho skombinovala so sirsimi nohavicami a metalicke sandalky tomu dodali smrnc :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť