Stratený ostrov


Je 24. Máj, sneh sa ledva drží len na štítoch našich veľhôr, bublajúce termálne pramene a čajíky už prestávajú byť terno a pomaly ich nahrádzajú kúpaliská a zmrzlina, len čo vzduchom prestali lietať chumáče z odkvitnutých rastlín vystriedal ich obrí hmyz a Vy, milí moji čitatelia, neviete čo s víkendom a tak ste schopní ho preležať doma? O_o Hanbite sa! :D Ja som sa uplynulý víkend vybrala na šíre more.





Miesto opretia sa o najbližšiu budovu v centre mesta a bezduchého fotenia sa prišla zmena. Rozhodla som sa byť aspoň pre tentokrát vaším turistickým sprievodcom. Dnešnou destináciou sa stáva...Slanický Ostrov. Poviete si: “Ostrov?! A ako sa tam asi dostanem, to ju nenapadlo?!” No práveže napadlo. Ako? Predsa Loďou! :D Slovensko ponúka nespočet prírodných krás a možno aj niekoľko atrakcií vďaka ktorým si oddýchnete ešte viac, ale spomeňte si, kedy ste sa naposledy viezli loďou na opustený ostrov? A na Slovensku? :D





Ak chcete ozaj niečo zažiť, nebude vás to stáť len energiu, ktorá vás dostane z postele. Štýlový kapitán na lodi si od vás skromne vypýta 6€ za vstup na loď. S větrem v zádech sa potom plavíte asi pol hodinu okolo Vtáčieho ostrova plného kačiek a čajok až zakotvíte na hneď vedľajšom ostrove. A ak zrovna nestretnete starú známu, ktorá na ostrove vyberá vstupne, váš výlet sa predraží o ďalšie eurko. Ako však môžete vidieť na fotkách, stálo to za to ;)





Scenéria Tatier, kŕdle rôzneho vtáctva, osviežujúci vánok a voda...a ja si sedím na hornej palube lode, ktorá ma vezie späť na breh. Vraciam sa domov oddýchnutá a ešte aj so super zážitkom. Neostávajte doma a navštívte aj vy Slanický ostrov umenia. Skôr než sa prihlási Vaša Lau s ďalším tipom na oddych alebo dobrodružný výlet.




Mimochodom, túto sezónu sú v kurze voľné a vzdušné blúzky, tuniky, tieločká či šaty s modrou výšivkou alebo potlačou stvárňujúcou ľudové motívy (podobné modranskej keramike či cibulakovému vzoru) a nohy by ste mali mať obviazané sandálkami. Nechýba vám ešte klobúk? ;)

Share this:

CONVERSATION

2 komentárov: