Touch The Atmosphere


Posledné dokončovačky v práci aby som si mohla užiť víkend bez pomyslenia na to, či som niečo nezabudla a vyrážam. Samozrejme, už pred dvomi hodinami bolo neskoro a tak sa rútim do tmy cestou po diaľnici. Keď z nej schádzam, prekračujúc povolenú rýchlosť a za pyskotu kolies míňam centrum Zvolena. Zaujíma ma len jediné. Kedy sa predo mnou objaví tabuľka s nápisom Hontianske Nemce. Prichádzam posledná, po tme rozkladám stan a fúkam nafukovačku na ktorú si nadránom ľahnem. Ahojte fesťáci a fesťáčky! Prepáčte za ten napínavý úvod ale dnes som si pre Vás prichystala článok z Festivalu Atmosféra...bola som na ňom so sestričkou po druhý raz v rade a bolo féééést dobre ;)



Prvý augustový víkend som zažila dokonalé Déjà vu. Po roku som z auta pred sebou videla obrázok kamenistej poľnej cestičky, ktorú z každej strany lemujú vinice. Horela som nedočkavosťou, do kabíny nám zasvietil reflektor z pódia. To už hrali Saténové Ruky – kultová slovenská kapelka, ktorá svojimi textami vystrelila ako raketa na výslnie našej národnej alternatívy. Z príchodu si pamätám len buch-buch, šuch-šuch, fuk-fuk :D Dvere na aute zavreté, stan postavený, nafukovacia posteľ nafúkaná a so sestrou za ruky bežíme do areálu aby sme stihli zakývať rukami na Vec & Škrupo a zatancovať na súrodencov z dua Bulp. Areál bol akýsi plnší, ešte krajší ako minule, interpreti odviazanejší.


Veď Gretka Pavlovová s rodinou a kopou pomocníčkov si pre nás pripravila už dopredu avízovaný „Rok plný zmien“. A či im to vyšlo? Tak hneď od začiatku každého z Vás, kto sa rozhodoval prísť musel osloviť progresívny line-up plný dobrej slovenskej hudby a ešte lepšej Janky Kirschner. Keď už ste došli, tak minimálne jenu noc ste strávili v diskusnom kútiku. A to nie preto, že by Vás vtiahla horlivá debata či film ale preto, že bol v tmavom lesíku plnom hojdacích sieti a ligotavých svetielok. Romantika čo? A potom hneď ráno, keď ste si uvedomili že ste to prehnali s pivkom či vínkom, mohli ste si dať parádne raňajojky v niektorom z kvalitne vybraných a ešte kvalitnejšie variacich streetfoodov.


A vďaka tomu všetkému som si mohla v ľanových šatičkách od @cribs_collection užiť oddychový víkend ako nikdy. Ak by som sa Vám chcela rozpísať o všetkom dobrom z Festivalu Atmosféra, môj blog o móde by nebol o ničom inom :D Presvedčte sa samy, už o rok, hádajme že v podobnom termíne a na rovnakom mieste. Pretože mne/nám ako ľuďom čo sa neboja spoznávať a zažívať nezabudnuteľné veci neostáva nič iné, než si priať aby sa to Festivalu Atmosféra opäť podarilo. Prekonávať sa z roka na rok a vidieť ako spolu s ním rastú jeho najmenší návštevníci. Len pre doplnenie, moja dvanásťročná ségra tam už bola stará fesťáčka. Predbehli ju totiž mrňatá takmer v plienkach, ktoré rodičia nezabudli doma a vzali ich na detský program plný hudby, bábkového divadla a workshopov :) Preto nech už máte koľkokoľvek rokov, nech už prídete s kýmkoľvek, ak budete pozorne sledovať www.festivalatmosfera.sk v auguste 2019 Vám bude,a to už sa budem opakovať....féééést dobre ;)

Vaša


Lau Ren

Share this:

, , , , , , ,

CONVERSATION

1 komentárov:

  1. Krásne zábery, no tá druhá fotka, to je najväčšia bomba! Festival vyzerá krásne, raz sa tam musím ísť pozrieť. A že tam bola Janka? Večná škoda, že som nebola tento rok!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť