Milagre Dos Azulejos



Lisabon určite nie je mestom, pred ktorého krásou sa treba ukryť do obchodného centra“
...alebo kde nakupovať v hlavnom meste Portugalska – Lisabone ;)



Ahojte. Opäť sa Vám hlásim z temperamentného Lisabonu kde som tento mesiac strávila pár nezabudnuteľných dní. Dnes som tu pre vás ja, @lauismyname, šatičky a kabelka @cribs_collection a topánky @cccshoebags. Už viete, kde všade to istotne stojí za návštevu. Kam sa ísť zabaviť, čo všetko by ste mali ochutnať a aj to, čo sa v Lisabone nosí. Dnes Vám čo to rozpoviem o tunajších nákupoch, ktoré sú čarovnejšie ako kdekoľvek inde. Najprv si ukážeme, kde nákupy v Lisabone nemusia byť výhodné až prejdeme k miestam, odkiaľ si odnesiete originálny darček či spomienku.




Samozrejme, v Lisabone nie je vôbec problém prísť o peniaze. Kamkoľvek sa pohnete, cestu Vám skríži detašované pracovisko Senegalu v podobe černoškov ovešaných klobúkmi a selfie tyčkami, novinkou sú celé stojany natrieskané zapaľovačmi s obrázkami :D Druhou raritkou sú veksláci na ktorých sme si zvykli na Václaváku po polnoci. Tu ich pre zmenu nájdete priamo na Comércio Plaza na ktorej je zhodou okolností tiež socha koňa na ktorej miesto Václava I. sedí Pako, pardón, Paco :D Na tomto námestičku, ktoré môžete vysledovať aj z dnešných fotiek Vám milí predavači ponúkajú: „Sunglasses?“ Ja im na to: „No. Thanks!“ Neoblomne skúšajú ďalej a dískretne ukazujú sáčky: „Hash, weed?“ :D Radšej si od nich kúpte maximálne tie okuliare ;)




Aj to je kolorit veľkomiest. Stačí však prejsť pár krokov ďalej cez bránu Arco do Triunfo da Rua Augusta, ktorá sa za mnou týči na fotkách a objavíte staré známe tváre. Alebo skôr značky, ktoré poznáte. Ulica R. Augusta v Lisabone je totiž vychýrenou uličkou kam majú smerovať Vaše nákupné chúťky. Nevýhodou sú však obchody ako cez kopirák. Hoci vždy praskajú pod náporom turistov, Lisabon určite nie je mestom, pred ktorého krásou sa treba ukryť do obchodného centra. Preto si chytro prebehnite výklady, čo majú nové, čo si kúpite po návrate domov a pokračujeme ďalej. Dnes predsa pátrame po ideálnom darčeku z Lisabonu ;)



Kráčame do vnútrozemia mesta a postupne sa dostávame na miesto určenia. Ľudí je pomenej, uličky sa stenšujú, svetlá obchodných reťazcov sme nechali za chrbtom. Uzulinké uličky so šírkou pre jednu električku a psa :D totiž patria do štvrte Bairro Alto. Akejsi Lisabonskej kaviarne, kde sa najlepší ľudia (intelektuáli a umelci) prezentujú tým najlepším čo vedia. A tak tu občas natrafíte na originálne street performance (pouličných umelcov) a jedinečné dizajnové obchodíky. Vďaka ním si v Lisabone môžete nájsť origoš starú kachličku z roku 1900 v starožitnostiach na adrese 52 R. Poiais de São Bento. Pri kávičke si prezrieť obrázkovú knihu z blízkeho antikvariátu alebo sa obliecť do trendy outfitu od miestneho návrhára. Ja som si vybrala dizajnovú hand-made lampu v tvare oka. 149 €uros please! :D Už ju len narvať do kufra.

A tu som vlastne aj doma. Keď chvíľu poblúdim uličkami tak sa dostanem na ubytko. Vám preto prajem pekný večer, dobré ráno a úspešný deň.

Vaša compradore 


Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

3 komentárov:

  1. Tak tohle je moc krásný outfit! Ty šaty jsou fakt nádherné :)

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opäť raz rozprávkový outfit. :) Milujem to miesto, kde ste fotili na prvých a posledných fotkách! ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasotka miesto na fotenie. A ty ako vzdy, dokonalost sama o sebe :-)

    OdpovedaťOdstrániť