Charité



Nazdárek kašpárek :) a všetci tí, čo sú zvedaví na ďalší pozdrav zo stovežatej. Ja som Lau Ren a už nejaký čas vás všetkých ako fashion blogerka sprevádzam módnym stylingom a spôsobom travel guide s vami behám po zákutiach Prahy. Dnes sa spolu pozrieme len pár metrov od miesta z môjho predošlého pražského postu. Z botanické záhrady UK stačí prejsť doslova cez cestu aby ste objavili novogotický, tehlový, architektonický skvost. Tkaže ak vás nebavia turistické tlačenice, nasadnite so mnou na tramvaj a odvezte sa do časti Nové Město. Leží a slúži tam Zemská porodnice u Apolináře.




Na monumentálne budovy z červenej tehly sme zvyknutí skôr z filmových obrázkov. Ostnatým drátom obohnané dvojmetrové múry, hrdzavé pouličné lampy, buchotanie vojenských čižiem, výstrely. Akokoľvek čudne to znie, bolo mojou povinnosťou štylistky do takéhoto prostredia doladiť oblečenie nesúce army prvky. A to aj keď miesto, ktoré dnes so mnou navštívite, odjakživa bolo a stále je, pôrodnicou. Ale dnes som tento úmysel zjavne nemala sama :D



Cestou po ulici Apolinářská ma prekvapil, na inak kľudnej ulici, čulý ruch. Klapka! Akcia! A moje fotky pre dnešný post sú v ohrození. Pôrodnicu u Apolináře si totiž v týchto dňoch vybral, ako dejisko svojej druhej série, nemecký seriál Charité. Štáb, herci a komparz pendľujúci sem a tam, ulicou sa rútiace dobové autá a do detailu prepracované rekvizity. Až sa teším, kedy si seriál o ktorom som v živote nepočula pozriem. Prvá séria má na ČSFD úctyhodných 77% ;)  




Producentov však môj outfit nezaujal, takže v telke ma uvidíte inokedy :D Dnes som si užívala sledovať celý, asi aj niekoľko hodinový proces natáčania, z ktorého vzíde pár-sekundový záber na našich prijímačoch. Vždy som totiž túžila byť kameramankou. Ale neprijali ma, lebo že som žena a kamera je moc ťažká (svojou váhou) pre ženy :D To sa ale ešte písal rok 10 000 pred naším letopočtom, kedy sme boli len otrokyňami :D




Každopádne, sledujte aj vy kvalitné seriály akým je aj seriál Charité, behajte po Prahe ak máte tú možnosť a obliekajte sa štýlovo. Možno vám bude inšpiráciou aj dnešná kombinácia pláštenky vo vojenskej zelenej podporená trblietavými párty šatičkami, ktoré na sebe majú presne to citoslovce, ktoré som vyslovila keď som ich videla na vešiaku v obchode :D Pod šaty silonky, na uši náušky a celú stajlovačku zakončíte výberom správnych topánok. Mojími dnešnými sú opaskami so zlatou výšivkou obmotané, bagandže.

Vaša filmová stár :D


Lau Ren




Share this:

, , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

6 komentárov:

  1. posledná fotka je TOP! :o krásna architektura aj outfit :) keď budem v Prahe, pôjdem sa tam hneď pozrieť. ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, ďakujem! :)
      Teším sa že som inšpirovala s návštevou tohto miesta! :)

      Odstrániť
  2. great look, dear!
    https://twinklelittlstar.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť