Stacja Zakopane


...lub, jak byłam w zimowej stolicy Polski w płaszczu z Shein.com i było fantastycznie!



Cześć dziewczyny! Keďže predošlý článok bol z rodnej Oravy odkiaľ je to len na skok do jedného z najdrahších mestečiek v Poľsku, nedalo mi len tak sa doma poflakovať, nasadla som do samochodu a vydala sa na cestu plnú neoceniteľných výhľadov na odvrátenú stranu Vysokých tatier. Do hodinky sa pred Vami rozostúpia vrcholky kopcov a pred Vami sa objaví mesto takmer celé postavené z dreva. Nádhera menom Zakopane.



Už dávnejšie som sa tam chcela dostať so svojou sestričkou na menší výlet, keďže je to, pri nás, najbližšie mesto kde si dievčence ako my, môžu vyhodiť z kopýtka napchávaním sa v mekáči a nakupovaním v háemkáči :D Nuž na príjemný výlet z Oravy do Zakopaného pomocou autobusu alebo vlaku radšej zabudnite. Na stránke s cestovnými poriadkami cp.sk sa do Zakopaného dostanete za príjemných 20 hodín :D O tom, že je to naozaj dobrý tip na výlet vypovedajú aj stanice kde budete prestupovať. Veď kto by si počas trojhodinového prestupu v Krakove nedal kávičku a počas toho ďalšieho napríklad raňajky o šiestej ráno v Berlíne? :D Tvrdošín 13:15h – Zakopane 18:20h (ale až následujúceho dňa) :D V ponuke je aj verzia počas ktorej prechádzate cez Prahu :D




Veru, tie Tatry sú nielen vysoké ale aj poriadne veľké. Veď z tých slovenských do tých poľských je to 20 hodín cesty :D Aspoň je to dobrý tip pre J&T a Kočnera a pre ich lyžiarske strediská. Chcete viac návštevníkov? Začnite si ich voziť zo Zakopaného rovno cez Trstenú ;) Tam je totiž ľudí ako na Champs-élysées počas výpredajov. Prvotriedne služby, čokoládovne a pralinkárne pre mlsné jazýčky, bary a kaviarne pre pôžitkárov. Tie by im mohla aj Bratislava závidieť. Na zdrowie!



A butiky? Tie sú drahšie ale aj lacnejšie. Nájdete tu klasické retailové predajne ako v klasickom obchoďáku ale aj butiky s kúskami svetových značiek v stovkách eur. Do nich sa viete obliecť minimálne ako som ja dnes. Čo Vám poviem, v zakopanom v prvom rade platí: Najprv lyžovanie, potom nakupovanie :D A pre všetkých z Vás, ktorí sa nakupovať do Zakopaného tak skoro nechystáte, mám perfektný tip na nový kúsok v šatníku. Je ním hebký ružový kabátik od Shein.com len za 34$, ktorý sa perfektne hodí k svetlým rifliam s vysokým pásom a ktorý si viete zadovážiť z pohodlia domova ;)

Váš zawodnik narciarski


Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

12 komentárov:

  1. Skvele fotky. A vies dobre po polsky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. very cute look!
    https://twinklelittlstar.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásny outfit :) veľmi sa ti tá ružová hodí ;) a tá cesta, no ty kokso, to je zaberačka...

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ależ pięknie i mega kobieco wyglądasz!
    Fantastyczna stylizacja
    http://moda-na-obcasach.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. haha tak tie autobusové spojenia či aké ma naozaj pobavili :D aj keď som strávila veľa času na Orave, v Zakopanom som (zatiaľ) ešte nebola :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť