Lost Village

...by SheIn.com folk outfit



Dnes som si pre Vás pripravila ďalšiu z mojich potuliek Slovenskom. A že som nemusela cestovať ďaleko. Stačilo mi ostať pár dní na rodnej a milovanej Orave, zvládnuť tie chladné večery aké v auguste dokážu byť len tam a hlavne sa vybrať, tu hen...do Zuberca :D To je dedinka, sťa vstupná brána do Západných Tatier. No a aj keď ma to prekvapilo, sneh tam ešte nebol :D Zvolila som teda náhradný plán a nemohla som urobiť lepšie. Prvý krát v živote som navštívila Múzeum oravskej dediny a hneď by som sa tam nasťahovala :)



Nemohla som uveriť skutočnosti, že sa táto atrakcia na ktorú by som všetkých srdečne pozvala aj kebyže ste z Ameriky došli, predo mnou schovávala 22 rokov. Pôvabná dedinka ako z rozprávky ukrytá v romantickej oravskej prírode, bez ľudí. To je asi jediná škoda. Všetky domy sú prázdne a slúžia ako expozícia múzea. Ale na rovinu, keby som tam videla babičku kŕmiť sliepočky, bola by to utópia. To však neznamená, že tam ale že vôbec nikoho nestretnete. Personál oravskej dediny sa počas leta stará o bohatý program takmer denno-denne. A je tam aj krčma! ;) Yeah



Asi sa možno čudujete, že sa tak rozplývam nad nejakým súdomím (to je nové slovo vyjadrujúce niekoľko domov po kope, ktoré som si práve vymyslela :D ) v lese, ale ja mám naozaj rada prírodu - pokiaľ v nej nie sú pavúky :D A preto milujem, keď môj outfit nesie prvky folklóru. Tak je tomu aj dnes, v mojich nových šatách z produkcie SheIn.com :)





Aspoň chvíľu som mohla predstierať, že s touto utopistickou dedinkou mám čo dočinenia a že keď sa zotmie a zatvoria sa brány pre verejnosť, naženiem sliepky späť do kurína a skočím do postele vystlanej paplónmi plnenými husacím perím. Ale bolo už dosť veľa hodín a tak ma správca s hanbou vyhnal z areálu :D Nepomohlo ani, že som splývala s prostredím. Veď k folklórnym šatočkám od SheIn.com som zladila aj kabelku s, aspoň pre mňa, ľudovou výšivkou, strapcové náušnice a lace-up topánočky.




A tak sa s dobrým pocitom vraciam z Oravy a každému o tom všetkom rozprávam a nikto nechápe :D Čo už – mestské typy :D Vy majte radi prírodu a zvieratká – toť moje dnešné posolstvo. Nezabudla som pri tom rozijímaní na niečo? Ach áno. Súťaž vyhráva Martina Auxtová, alebo skôr jej nevestička? :) Gratulujem (poprosím e-mail do komentára :)

Vaša Osadníčka


Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

7 komentárov:

  1. Tobě to sluší! :o Je hezké jak píšeš o přírodě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. na fotky si si nemohla vybrať lepšie prostredie, krása :) šaty vyzerajú skvelo, až sa mi nechce veriť, že ich nevyšívala nejaká babička zo slovenskej dedinky ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V Zuberci som ešte nebol :O to sa musí zmeniť :D Ďakujem za tip na výlet :) no outfit dokonalý a opäť príjemné čítanie a uvoľnené čítanie tohto nového príspevku na blogu. A inak až teraz som si všimol, že máš toľko odtieňov farieb vlasov a dokonca takých ktoré som nevedel identifikovať v rámci škály farieb dúhy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pro jistotu píšu e-mail ještě i tady :) Moc mně vaše info že jsem to vyhrála ja, potešilo a udělalo mi hezčí den! Děkuju! clavicula124@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť