Kmeň Grape


Viete čo vznikne keď sa na Piešťanskom letisku stretnú apači, krásne indiánky, kvalitná gastronómia a ešte kvalitnejšia hudba zo všetkých kútov sveta? No predsa Grape Festival 2017, najštýlovejší a najhravejší festival na Slovensku. Tento festival je, ako som už minulý rok písala, taká malá slovenská Coachella. Už to nie je o rovnako vyzerajúcich grejperoch a grejperkách, ba práve naopak. Tento festival, na moje veľké prekvapenie, už ôsmy rok udáva trendy v obliekaní a líčení v podobe tých najrozmanitejších návštevníkov. Tam som predsa nemohla chýbať :D




V piatok si na tento festival prišli postaviť svoje stany všetci, ktorí milujú dážď :D To je vlastne aj jedna z podmienok za ktorých sa môžete zúčastniť...a je to vynikajúce. V jednu chvíľu si hopkáte na lúke vedľa stanu za nádherných tónov kapelky Cigarettes After Sex či Metronomy a hneď na to sa do tretej rána čľapkáte po členky vo vode na parádnej didžine pod vedením Sub Focus DJ. Grape Festival a počasie na ňom Vám ponúka rôzne zážitky a je len na Vás ako s nimi naložíte. Budete sa budúci rok nervózniť v stane pre pár kvapiek alebo sa pôjdete so mnou špliechať na nezabudnuteľný koncert? ;)



V sobotu ráno sa z festivalového oplotenia stal najväčší sušiak v Európe. A ešte nám oblečko nestačilo obschnúť, už to na nás vybalili chalani z Malalata a to hneď na hlavnom pódiu. Mňa a pár stoviek ďalších na svoj koncert už pritiahli aspoň stokrát do čajovne v Ružomberku, no vidieť ich dojatých pred tisíckami ľudí pod pódiom mi nahnalo husiu kožu :)


Po takom niečom sa hodí doplniť si energiu ktorá od Vás odíde z pódia rovno s každou kapelou :D A tých možností na dopĺňanie je až-až. Burgre, langoše - varené aj pečené, zmrzliny točené, wrapy, kebaby - bio-raw i smažené...jednoducho viac, než dokážete ochutnať. Vezmeme si do rúk papčo ale zjeme ho na trávičke. Lebo na hlavnom pódiu už bláznia Bez Ladu A Skladu.



Keď na Grape zapadá slnko, oznamuje Vám, že by sa po celom dni strávenom na festivale oplatilo mrknúť do stanu a prezliecť sa do niečoho, v čom následne prežijete aj celú noc :) A keď sa od svojho stanu vrátite, z letného festivalu plného slnečných lúčov a kvetov sa stáva Las Vegas. Vysvietený bulvár, ktorý láka svetlami a rôznymi umeleckými inštaláciami. Ľudia si štrngajú s drinkami a tlieskaju rukami...veď hrá, na čo všetci čakali, The Naked And Famous.




Svoj najlepší koncert tu každoročne odohrajú aj tí, ktorým vďačíme za celý Grape...Barmani. Zľudovené hity kapely Billy Barman nesmiete na Grape vynechať. Ja som ich nevynechala ani na Pohode ani na festivale Atmosféra a zrejme ma nikdy neomrzia. Po nich však na Grape nastupuje ťažký kaliber. Svetoví lídri indie-rockovej scény - Two Door Cinema Club roztancovali Grape ako nikto pred nimi. A kto by nemal rád, Moderat :) Títo DJ's spájali vizuálne a hudobné umenie svojich gramofónov naozaj čarovne...v Septembri však s týmto projektom končia.



O pol štvrtej ráno utekám na posledný koncert – B-complex. Matia nám pumpuje do žíl dávku DNB a lásky. Veľká vďaka organizátorom a všetkým ľuďom, ktorí sa v mieri a bez rozdielu správali jeden k druhému. Bola to čerešnička na mojej festivalovej torte. Týmto ukončujem svoje festivalové leto 2017 a teším sa na budúci, ešte krajší a ešte vzrušujúcejší rok 2018. Vidíme sa na rovnakom mieste ;)



A keď ste sa už dočítali až sem, za odmenu si môžete zahrať v ďalšej súťaži. Tentoraz festivalovej, o choker - náhrdelník z dnešného článku. Stačí odpovedať na otázku: Ktorú kapelu by ste chceli vidieť na Grape budúci rok?



Súťažná otázka na tento týždeň znie: Ktorú kapelu by ste chceli vidieť na Grape budúci rok?
  • Hráte o choker/náhrdelník z dnešného článku
  • Vyhodnotenia sa dočkáte najneskôr o týždeň
  • Výhru Vám pošlem osobne vrámci celej SR a ČR

Vaša Grejperka


Lau Ren

Share this:

, , , , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

12 komentárov:

  1. Ja by som chcela toho viac ale tak napríklad aj The Vaccines :)
    Zuz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tí sú skvelé, ale z dosky viac :D
      Boli na pohode (myslím že minulý rok).

      Odstrániť
  2. Ahooj, ja ozaj ľutujem, že som nebola na Grape a dúfam sa mi to budúci rok už podarí. Úplne by mi tam sedela Lana Del Rey, Lorde alebo Arctic Monkeys. Ale neviem či nerúbem privysoko�� Tento rok ma ozaj mrzí napr že tam bol Paulie Garand a naňho by som sa ozaj chcela pozrieť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno iba trošku :D
      Zas na druhej strane čo sa týka kapiel, tak Grape každým rokom prekvapuje viac a viac.
      Takže možno nie až tak privisoko :)

      Odstrániť
  3. Ja som tento rok na Grape nemohla ísť, ale nabudúci rok sa určite pridám :)
    Rada by som napríklad videla Modré hory, alebo Chiki Liki Tua :)
    btw: outfit hodnotím na 11/10

    OdpovedaťOdstrániť