White Castle



Ahojte! To bola zima čo? Na niektorých miestach Slovenska nadránom mrzlo a ja v takýchto neľudských podmienkach nevystrčím z domu ani nos. Ale teraz, keď mi medzi festivalmi vyskočila skulinka voľného času, rozhodla som sa ho obetovať turistike. Avšak nie turistike počas ktorej vypijete 10 litrov vody a nohy sa Vám paria vo vibramoch, ale takej, kde dôjdete autom asi kilometer od hradu aby ste nemuseli platiť parkovné :D a v sandálkach sa prejdete ku kase, kde Vás vstupné 6 €ur neminie :D Vitajte na Spišskom hrade (Oravský je lepší) a vychutnajte si pár snímkov v mojom novom outfite od FashionMia.com a opäť po Pohodovej prestávke mi neváhajte odpovedať na súťažnú otázku: Ktorá historická pamiatka na Slovensku je Vašou najobľúbenejšou a prečo? Tento týždeň hráte o rovnaké náušnice ako mám ja ;)



Ja som oravčanka a tam máme ten najkrajší hrad na svete na ktorý nedám dopustiť. Na tom Spišskom som nikdy nebola, tak som si povedala, že za skúšku nič nedám :D a dala som 6€ :D za ktoré mi bolo umožnené poprechádzať sa po šmykľavom travertínovom kopci. Videla som aj dobovú kuchyňu aj mučiareň – cool :D Ale prechádzka po tej nádhere s mojou malou sestričkou Saškou bola na nezaplatenie.
 



Dnes som Spiš navštívila v jednej z milióna variácií letných šiat, ktoré musíte mať doma. Moja skriňa praská pod náporom kvietkovaných šiat označovaných ako floral dress no okrem nich som fanúšikom aj minimalistických, geometrických dizajnov a to či už na šatách alebo tak ako dnes, na kabelke. Plesová kabelka nemusí byť len plesová. V kombinácii so zlatým opaskom, ktorým ma prekvapili ľudia z FashionMia.com sa hodí aj na bežné nosenie. Musíte byť ale zmierené, že viac ako mobil, rúž a 6€ do nej nedáte :D




Verím, že ďalší tip na potulky Slovenskom Vás opäť inšpiroval miestom, ktoré ja osobne hodnotím na 6€ :D aj outfitom. Vaše odpovede na súťažnú otázku budú zase inšpiráciou pre mňa. Tak sa letnite, opekajte, kúpajte...veď nám znovu hlásia tridsiatky. Teším sa na Vaše komentáre a Vy aj naďalej navštevujte LaurinStyle.com aby Vám neušiel žiaden trend.









Súťažná otázka na tento týždeň znie: Ktorá historická pamiatka na Slovensku je Vašou najobľúbenejšou a prečo?
  • Hráte o náušnice z dnešného článku
  • Vyhodnotenia sa dočkáte najneskôr o týždeň
  • Výhru Vám pošlem osobne v rámci celej SR a ČR
Vaša hradná



Lau Ren

...nemáte dakto požičať 6€ur? :D :D :D  








Share this:

, , , , , , , , , , , , ,

CONVERSATION

17 komentárov:

  1. Tak, čo sa týka Slovenska a jeho pamiatok, tak tie mám zcestované, až až aj keď sa priznávam, že na Spišskom hrade som ešte nebol :) Predminulý rok som opätovne navštívil Oravský hrad a je tam naozaj krásne, a stojí za to ten výhľad na okolie z neho aj keď je tam fakt veľa schodov :D, ale mohol by som odporučiť aj hrad Stará Ľubovňa, pod ktorým sa nachádza aj skanzén, Krásna Hôrka tiež stojí za to škoda, že len vyhorela :( ale aj Bojnický zámok je zámok je nádherný, ale aj Trenčiansky hrad, Bratislavský hrad, Kežmarský hrad a mohol by som pokračovať. Čo sa týka kaštieľov tak pre mňa osobne je "trojtopka" Betliar, Svätý Anton, Markušovce, ale poslednú dobu radšej už nechodím nikam lebo mám pocit, že kam idem tak ide za mnou "smola či prekliatie" lebo bol som pred rokmi v Markušoviach, následne na to prišli záplavy, ktoré postihli východné slovensko a zaplavilo aj tento kaštieľ, pár mesiacov pred tým ako horel hrad Krásna Hôrka, aj ten som navštívil, no a napr. v Betliari som bol x-krát ale nikdy som nebol v záhradách, a pred asi dvoma rokmi som sa vybral si pozrieť aj záhradu a o mesiac na to sa tma prehnala víchrica, ktorá poničila vzácne stromy, ktoré tam rástli. Ale tak k otázke by som odpovedal následovne: ak si mám vybrať hrad tak Oravský, ak zámok tak Betliar, ak hist. mesto tak Košice, ak obec tak Španiu Dolinu, no je náročné vybrať si len jednu konkrétnu historickú pamiatku na Slovensku lebo je ich naozaj veľa, ale ak by som si mal vybrať len jednu tak by to bola zrejme nejaké dominanta, ktorá je známa aj vo svete, a keďže som z východného slovenska, tak by som si vybral Dóm sv. Alžbety :)

    PS: super outfit dvorná lady :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si dám teda ešte Starú Ľubovňu (tam som ešte nebola) ! :)
      Taktiež v Trenčianskom som nebola, tak to tam pojdem skontrolovať :D :)
      A kaštele nemám nejak pochodené, takže určite navštívim rada aj tvoju "trojtopku" :)
      Och znie to vážne desivo, ale náhoda je zvláštna to vec :P :)
      aa takže Oravký hrad? Správne! :D
      PS: aj Španiu Dolinu si rada pozriem a Dóm sv. Alžbety je fakt nádhera!
      Aa ďakujem! :)

      Odstrániť
  2. Nádherné šaty a krásné fotky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mojou naj historickou pamiatkou je jednoznačne drevený kostolík v Hervartove❤ je to moja srdcovka, možno aj preto lebo v tejto krásnej dedinke obklopenej prírodou z každej strany, odrezanej od divokeho sveta žije moja babka, prababka,... Pravidelne chodievam na návštevy a ked sa nájde hoci len kúsok voľného času hned sedíme na lavičke pri kostolíku. A keď si predstavím, že na tom mieste sedeli moji predkovia dokážem sa preniesť do ich životného obdobia a keď sa k tomu pridajú aj prababkine historky aký bol život vtedy je niečo neskutočné. Tam je moje srdce v siedmom nebi❤ Samozrejme Slovensko je plné krásnych tých zachovalých aj menej zachovalejších historických pamiatok, ktoré rada spoznávam a každé je jedinečné a srdce pútajúce každého iného ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, pekne si to napísala :)
      Keď sa niečo také spojí s historkami, či spomienkami nie je to len bezduché turistické navštevovanie... :)
      Áno Slovensko máme skutočne krásne :)

      Odstrániť
  4. No šaty jsou dokonalé! ❤️

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Asi Špisky hrad😆
    Ale aj Oravsky hrad je super!!!❤
    ....................

    OdpovedaťOdstrániť
  6. asi kostol sv. Mikuláša v Prešove na námestí. a prečo? pretože je to symbol mesta, v ktorom som vyrástla a strávila (zatiaľ) najdlhšiu časť svojho života :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť