Better life in manor-house 🏰


Opäť ďalšia potulka Slovenskom ma zaviedla na Spiš. Do regiónu, ktorý zdobí dominanta - spišský hrad. V tieni jeho slávy si dedinka Žehra žije pokojným bytím. A na jej okraji, v Hodkovciach si túto pohodu užíva aj o dosť menej navštevovaný Kaštieľ Žehra Hodkovce. Nádherná stavba, kvetinová výzdoba, park ako stvorený na romantickú prechádzku a chládok pod stromami priľahlého lesíka. To všetko spolu so zaujímavými nájomníkmi.




Odbočíte z diaľnice, vynecháte odbočku na hrad a prejdete naprieč dedinkou. Zaparkujete v areáli kaštieľa a ujo si od Vás skromne vypýta naozaj symbolické vstupné 1€ na osobu. Ak prídete dostatočne včasne pred štvrtou, kedy sa už areál uzamýka, spravia Vám aj prehliadku. Ja nie som veľmi dochvíľna, preto som rada, že som si mohla poobzerať aspoň exteriér. Prechádzam sa a postupne stretávam nájomníkov kaštieľa. Sú to veľmi dobre vychovaní, pracovití a milí zverenci centra sociálnych služieb Domovina n.o. Mladí ľudia s postihnutím, ktorému v prostredí kaštieľa nedávajú šancu a venujú sa práci, kvôli ktorej to tam vyzerá tak krásne a čisto ako málokde.




A keď som si povzdychla a povedala, že je škoda, keď v tomto zariadení nefunguje niečo ako hypoterapia so zvieratkami a pekne by sa tu vynímal aj rybníček, v tom momente som zašla za roh kaštieľa, kde v spodnej časti areálu leží hotový zverinec spolu s jazierkom. Možno by Vás napadlo miliónpäťsto rôznych komerčných využití tohto kaštieľa, ale ja viem, že slúži dobrej veci. Choďte tam, užite si krásu a čistotu prostredia a pozdravte ľudí, vďaka ktorým to tam funguje a budete sa cítiť inak ;)



Okrem toho, na sebe som mala šaty na štýl košele. Vzadu predĺžené, spredu na viazanie no hlavne štýlové. Ak ich niekde nájdete, určite si ich kúpte. Odvďačia sa Vám praktickosťou a pohodlím. Topánky mám, ako už zvyčajne posledných pár článkov, od Forever 21. Pohodlné dreváky na vysokej platforme si tiež neviem vynachváliť. K tomuto outfitu som zladila kabelku v 50tich odtieňoch hnedej a rock chic náučnice, ktoré celý môj outfit trošku rebelizujú.




Vaša šľachtičná  


Lau Ren


Share this:

CONVERSATION

7 komentárov: