Fashion is limited


Určite sa šatník väčšiny z nás len hemží masovo vyrábanými modelmi oblečenia. Ak sa Há&eMku podarí nejaký kúsok, v jeden deň sa nás v ňom navzájom stretne hneď niekoľko. Na druhej strane je to lacné a dostupné v shopping centre každého väčšieho mesta. Ale vlastní niekto z Vás kúsok, ktorý je ojedinelý, nekresťansky drahý alebo je po babičke a má skôr historickú hodnotu? Odkedy som spoznala 7CRASH, vlastním originál (overal), z ktorého bolo vyrobených len 50 kúskov.



7CRASH je dizajnérska značka z Taiwanu, ktorú doposiaľ nikto z Vás, zrejme, nepoznal. Ak si na webe nájdete niečo podobné, v spojení originálneho dizajnu a moderného strihu, zrejme v tom istom nepríde Vaša spolusediaca v škole či kolegyňa v práci. A to je celkom príjemný pocit. 7CRASH nešije z verejne dostupného materiálu. Dizajn látok si totiž sami navrhujú a potom pracne a kvalitne zošívajú, aby vznikla dizajnovka hodná niekoľkých stoviek eur. Áno, bohužiaľ, za podobné kúsky si musíte priplatiť.  



Aby ste prestali veriť tomu, že som úplne normálne a obyčajné dievča, svoj nový overal som prevetrala asi hodinou a pol štverania po skalách až k tatranskému, roháčskemu vodopádu. Vysoké Tatry sú dominantou Slovenska. Inšpirovali nás k slovenskej hymne, zadnej strane centoviek a myslím si, že pomohli v tvorbe aj slovenským dizajnérom. Ako správne dievča spod Tatier som v horách strávila kopec času, ale v overale a poltopánkach? :D Skúste to, už len preto, aby ste videli tie nechápavé pohľady školských turistických výprav v trekingovej obuvi.



Z hľadiska módnych trendov je overal veľmi aktuálny. Nájsť si však ten správny je takmer nemožné. Či už kvôli materiálu, vzoru či asi najčastejšie kvôli nevyhovujúcemu strihu. A množstvo overalov v obchode si nenájde svoju majiteľku aj kvôli nie príliš veľkej obľube. Veď 90% z nás si ako ideálny outfit predstavuje tričko a rifle. Môj overal spája dva výrazné segmenty. Spodok pripomína voľné flare nohavice a vrch tvorí vesta. Ich prepojením vznikol overal, ktorý si zavesím na piedestál môjho šatníka.





Dúfam, že sa mi časom podarí podeliť sa s Vami o ďalšie módne skvosty. Tak si bežím na niečo našetriť. Nabudúce však čakajte niečo bežnejšie.



Lúči sa...  


Vaša Lau Ren


Share this:

CONVERSATION

3 komentárov:

  1. tebe pristane snáď všetko :)

    http://andrea-de-blog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tenhle outfit je zvláštní. Sice si ho nedokážu představit na někom na ulici, ale na fotkách vypadá krásně. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovedaťOdstrániť